Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om giraffens udseende, levevis og levested.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. apr. 2014

To læsevenlige fagbøger på henholdsvis lix 12 og lix 14 til begynderlæsere fra ca. 7 år, som er godt i gang med den første selvstændige læsning. Bøgerne indeholder QR-koder, så læseren via en smartphone eller tablet kan få læst teksten op med syntetisk tale eller se korte videoklip relateret til teksten.

Via tekst, illustrationer og korte video-sekvenser fortæller disse to udgivelser om henholdsvis giraffer og elefanter. Teksten er sat i korte afsnit og sammensatte ord er delt i betydningsdele for at lette læsningen. Teksten er dog forholdsvis svær, lixtallet taget i betragtning, da den indeholder en del faglige ord. QR-koderne, som henviser til videosekvenser, er en god ide, som øger læseoplevelsen og læseudbyttet. Oplæsningen via QR-koderne fungerer ikke lige så optimalt, da den er syntetisk og ikke altid udtaler ordene korrekt, men det er dog et godt hjælpeværktøj for læsesvage elever.

Der findes andre letlæselige bøger om både giraffer og elefanter. Det kunne eksempelvis være titler som Giraffer, 2008, og Elefanter, 2004, i serien Første fakta eller Elefanter, 2011, i serien Små fakta.

To letlæselige fagbøger med QR-koder, som giver mulighed for syntetisk oplæsning af teksten samt visning af korte videosekvenser. Bøgerne er læseteknisk lidt sværere, end lixtallet antyder.