Bøger / faglitteratur til børn

Girl power


Beskrivelse


50 portrætter af inspirerende kvinder inden for blandt andet sport, film, musik og politik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 1. nov. 2018

Læs her et kort portræt af 50 inspirerende kvinder som fx sportsstjernen, aktivisten, musikeren, feministen, politikeren og mange flere, der skaber, brænder og kæmper for en bedre verden. Kan læses fra 10 år.

Forfatter Katrine Memborg har her samlet 50 portrætter af kendte kvinder indenfor bl.a. musik, film, sport, mode og politik. Kvinder der brænder for noget og gør en forskel på internationalt plan. I indledningen påpeger forfatter, at kvinderne er valgt fordi de inspirerer og på hver deres måde har udrettet noget særligt og at der selvfølgelig findes mange flere seje kvinder derude. Dem kan man selv prøve at finde og føje til listen. Forfatter fremhæver også sin definition på begrebet "Girl power" i indledningen. Hvert portræt består af et dobbeltopslag med en sides tekst og en sides farvefoto med et særligt statement fra den pågældende person henover fotoet. Øverst på tekstsiden står navn, fødselsdato og profession. Nederst på tekstsiden er særlige fakta fremhævet med fed skrift.

Fin portrætsamling, der viser girl powers mange forskellige ansigter.

Der findes ikke lignende samlinger af kvindeportrætter til aldersgruppen, men mange kendte kvinder indenfor fx film, musik, sport, politik er portrætteret i selvstændige bøger som fx youtuber og influencer Kristine Sloth i Både og - og hverken enten ellerPernille Harder eller fodboldspilleren Pernille Harder i Pernille Harder, som er et par af de danske indslag i "Girl power"Der findes ikke lignende samlinger af kvindeportrætter til aldersgruppen, men mange kendte kvinder indenfor fx film, musik, sport, politik er portrætteret i selvstændige bøger som fx youtuber og influencer Kristine Sloth i Både og - og hverken enten eller eller fodboldspilleren i , som er et par af de danske indslag i "Girl power".


Weekendavisen

d. 28. dec. 2018

af

af

Erik Barkman

d. 28. dec. 2018