Bøger / faglitteratur til børn

Giv hjernen plads til udvikling


Beskrivelse


Om hvordan man gennem bevidst ordvalg ved hjælp af små, enkle ord som f.eks. "endnu" og "for tiden" kan vise hjernen, at den skal være åben for forandring og klar på at lære noget nyt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 5. feb. 2018

Fagbog om hjernen og hvordan man gennem bevidst ordvalg kan gøre hjernen klar på at lære noget nyt. 5. bog i serien "Hjernevenner" - en planlagt serie på 7 bøger. Fra 10 år.

Serien "hjernevenner" er minibøger på 24 sider i format 10x15 cm., som handler om hjernens spilleregler. Denne bog handler om "midlertidighedens sprog" - ord man vælger at bruger for at få hjernen med på at lære nyt eller ændre noget. Ved hjælp af små, enkle ord som "endnu", "for tiden" eller "i denne fase" viser man hjernen, at den skal være åben for forandring, og ikke låses fast i negativitet og frustration over at noget er svært. Gennem små historier vises konkrete eksempler på hvordan vi kan snyde hjernen til at være klar til forandring. Historierne er på 1-2 sider og efterfølges af forklaring og gode råd. Bogen indledes med ordforklaring på 5 ord, som bruges i bogen. Forfatteren har udover serien "Hjernevenner" også lavet Hjernesmart pædagogikHjernesmarte børn og Hjernesmarte børn, som er for voksneSerien "hjernevenner" er minibøger på 24 sider i format 10x15 cm., som handler om hjernens spilleregler. Denne bog handler om "midlertidighedens sprog" - ord man vælger at bruger for at få hjernen med på at lære nyt eller ændre noget. Ved hjælp af små, enkle ord som "endnu", "for tiden" eller "i denne fase" viser man hjernen, at den skal være åben for forandring, og ikke låses fast i negativitet og frustration over at noget er svært. Gennem små historier vises konkrete eksempler på hvordan vi kan snyde hjernen til at være klar til forandring. Historierne er på 1-2 sider og efterfølges af forklaring og gode råd. Bogen indledes med ordforklaring på 5 ord, som bruges i bogen. Forfatteren har udover serien "Hjernevenner" også lavet Hjernesmart pædagogik og , som er for voksne.

Fin opbygning med de korte historier, som giver gode konkrete eksempler og efterfølgende forklaring. Historierne er genkendelige fra hverdagen og sproget er lettilgængelig. De små illustrationer bryder teksten og supplerer historierne.

Man kan læse mere om hjernen i HjernenKan du tænke dig?! fra serien "De store fagbøger" og Kan du tænke dig?!Man kan læse mere om hjernen i Hjernen fra serien "De store fagbøger" og .