Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Giv ikke op, Tommi


Beskrivelse


Fodboldholdet Cippoline har vænnet sig til at spille 11-mandsfodbold og rykker opad i tabellen. Men i en kamp mod Rapid Ball brækker anføreren, Tommi, sit ben i en grim tackling. Hvordan skal Cippoline klare turneringens sidste kampe uden deres anfører?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 14. apr. 2015

I 15. bind om fodboldholdet Cippoline bliver anføreren Tommi fældet i en grim tackling, som koster ham et brækket ben. Kan holdet mon klare sig uden ham, og bliver Raphael nu holdets topscorer i stedet for Tommi? For de 10-12-årige fodboldfans.

Fodboldholdet Cippoline er begyndt at vænne sig til at spille 11-mands fodbold, og holdet begynder at klatre opad i tabellen. Men i en afgørende kamp bliver angriberen og topscoreren Tommi fældet i et grimt frispark, og han brækker benet. Det er hårdt for Tommi at skulle se de næste kampe, hvor Cippoline måske kan blive nr. 1, fra sidelinjen, men holdkammeraternes støtte gør, at han klarer det flot.

Bogen er bygget op lige som de tidligere bind i serien og har samme stil. Den er velskrevet og spændende med nogle gode, detaljerede beskrivelser af fodbolspillet, hvor en del højdepunkter er fortalt som tegneserier, der er sat ind i teksten. Som i de tidligere bind er der også nogle fine sidehistorier, bl.a. om holdets farverige træner, Gaston Champignon, og om livet omkring hans restaurant i et kvarter i Milano. Bogen er til både piger og drenge.

Kan minde om Daniel Zimakoffs serie om "FC Mezzi", der efterhånden er nået til bd. 7 eller Ringtveds "Dreamteam"-bøger, men med den forskel, at der i Galandos serie også er piger med på holdet.