Bøger / skønlitteratur / roman

Giv mig dine øjne


Beskrivelse


Krimi. En kvinde findes brutalt myrdet på en parksti i Forshälla med sine øjne skåret ud. Bogstavet A er ridset ind i maveskindet på hende og kriminalkommissær Harald Lindmark og hans nye kollega og specialist i seriemord, Sonja Alder indleder efterforskningen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 17. aug. 2012

For læsere af skandinaviske krimier om politiets og især profileksperternes jagt på seriemordere. Det er ikke en krimi, hvor læseren sidder og gætter med i løbet af historien men mere båret af karaktererne og plottet.

Forfatteren er født i den finlandssvenske by Åbo og er poet og litteraturprofessor ved Uppsala Universitet i Sverige. Giv mig dine øjne er hans første krimi og første del i en planlagt trilogi. Kriminalkommissær Harald Lindmark har specialiseret sig i mordere og har i sin karriere stået overfor mange typer mord men sammen med sin nye assistent, Sonja Adler står han overfor deres potentielt største sag, at fange seriemorderen Jægeren. Sagen får betydelige konsekvenser for de involverede, og jagten er en rejse ind i livets mørke afkroge. Bogen er bygget op omkring dagbøger, dokumenter fra efterforskningen og Harald Lindmarks personlige noter, hvilket er spændende med de meget forskellige personlige beskrivelser, der fylder en stor del af siderne og derfor heller ikke giver meget plads til efterforskningen.

Flere lighedstræk med fx Arne Dahls serie om A-gruppens efterforskninger og Jonas Moströms krimiserie med Johan Axberg i spidsen af efterforskningen. Af de få finske krimiforfattere kan Jan Costin Wagner og krimiserien om politimanden Kimmo Joentaa nævnes.

Krimien føles meget skandinavisk og ikke udpræget finsk og historien er til tider lidt for konstrueret, hvilket er lidt ærgerligt men sproget og historien er godt sat sammen, og det er en fin begyndelse for serien.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2012

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 19. sep. 2012

Raffineret og urovækkende krimi, hvor efterforskningsleder Harald Lindmark står på bar bund med flere bestialske mord. Er en seriemorder på spil? Torsten Pettersson, der er født i Åbo i Finland, er li...


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. okt. 2012


Politiken

d. 29. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2012