Bøger / faglitteratur / erindringer

Giv mig min mor tilbage


Beskrivelse


Emma Nicholson dør af en sjælden form for knoglekræft og efterlader sig mand og tre børn. Her beretter hendes mand om hvad der sker, når sygdom og død vender op og ned på tilværelsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2009

af

af

Sanne Caft

d. 8. juni 2009

En titel i Virkelighedens verden om kræft og tabet af et elsket familiemedlem. Kan anvendes på linje med andre titler i serien.

Jon Nicholson mistede sin kone efter kort tids sygdom. Hun fik konstateret kræft og døde efter kun 14 korte måneder. Bogen er fortalt af Jon, der beretter om kampen mod sygdommen, om forsøget på at holde sammen på familien, om at kæmpe med sorgen - både sin egen og de tre børns. Sproget er let og tonen fortællende, inderlig. Jon fortæller om overvejelser, tanker, handlinger og tvivl. Om de belastninger, som sygdommen udsætter både familieliv og parforhold for. Her er tale om en bog, der primært retter sig mod familiemedlemmer til kræftramte eller andre, der er i berøring med livstruende sygdomme. Den har elementer af efterbearbejdning. På forsiden sidder tre yngre børn bortvendt fra tilskueren. Bagsideteksten fortæller om emne og fokus og lægger ikke skjul på den tragiske udgang. Virkelighedens verden fremgår kun af bagsiden øverst.

Virkelighedens verden har en stor læserskare. Denne kan dels bruges som serien generelt og dels som en 99.4 om at kæmpe med dødelige sygdomme.

På lidt over et år dør forfatterens kone og efterlader ham alene med tre små børn. Han beretter om sygdommen og alle de trængsler og sorger, den medfører. Dagligdags sprog, direkte vendt mod læseren. Tydelig bagsidetekst med serietitlen øverst. Anvendelig som sygdoms-biografi eller til egen sorgbearbejdning.