Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Give me five, Messi!


Beskrivelse


FC Faklev har vundet turneringen og skal derfor på tur til Barcelona. Her skal de se en kamp mellem FC Barcelona og Real Madrid. Mon Mads, der kaldes Messi, kommer tæt på den rigtige Messi?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 5. nov. 2013

Læsetræning til børn i 8-10-års alderen (2.-4. klasse). Bøger om børn, der spiller fodbold, har en stor læserskare, og derved er bogen selvformidlende.

2. del af en serie om Mads, der kaldes Messi, og hans fodboldklub FC Faklevs rejse til Barcelona. Rejsen har de vundet som præmie i en turnering. På turen derned skal de spille en kamp mod et tysk hold, som har en dansk dreng på holdet. Det bliver en god kamp og de skaber et godt venskab mellem de to hold. I Barcelona skal de til en fodboldkamp på Camp Nou mellem FC Barcelona og Real Madrid. Her møder Mads kort den rigtige Messi i en "high five", så hånden ikke skal vaskes foreløbig. Sproget er letlæseligt (lix 17). Bogen indgår i serierne Dingo. Gul og Dingo. Fodbold. Tegningerne af Lars Horneman - kendes fra fx Den stærke Hans (97/49) - understøtter fint handlingen.

Ingvaldsens serie Fodboldholdet Frøerne, Bøgeholt Pedersens FC fodboldvenner og Hartung Nielsens F.C. Utopia er andre gode serier for målgruppen. Zimakoffs FC Mezzi er for de lidt ældre (3.-5. klasse).

Fin fortsættelse af Ind over, Messi! (13/04), der også anbefales indkøbt til børnebibliotekerne og skolernes læringscentre.