Bøger / faglitteratur

Glade børn med højt selvværd : en forældreguide


Beskrivelse


Anvisninger på, hvordan forældre kan kommunikere med deres børn med henblik på at styrke selvværdet. Belysning af forskellen mellem at støtte børnenes selvtillid - præstationsevne - og selvværdet - den indre bevidsthed om egen værdi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. sep. 2008

Målgruppen er alle forældre, der vil støtte deres børns selvværdsfølelse.

Dan Svarre er psykolog og stifter af den psykologiske udviklingsklinik ForældreSkolen. Dette er hans første bog. Den er en forældreguide, hvis omdrejningspunkt er selvværdet. Her kommer selvtilliden til at spille en birolle. Bogen igennem belyses forskellen mellem de 2 begreber, der desværre ofte forveksles, så forældre kommer til at styrke børnenes selvtillid (præstationsevne) på bekostning af selvværdet - den indre bevidsthed om egen værdi. Selvværdet har fundamental betydning for livskvaliteten og bogen viser, hvordan forældre kan kommunikere med deres børn med henblik på at styrke selvværdet. Bogen er letlæst og rummer mange eksempler fra hverdagen, som forældre vil kunne identificere sig selv og sit afkom med.

Bogen ligger i tråd med Jesper Juul Dit kompetente barn, 1995 og de bogtitler, der er kommet i dens kølvand.

Fin, letforståelig forældreguide om, hvordan man styrker sit barns selvværd til gavn for livskvaliteten såvel for barnet som for hele familien.