Bøger / faglitteratur

Glade børn med kærlighed og grænser


Beskrivelse


Inspiration og forskningsbaserede tips til, hvordan man giver sit barn lisvslang robusthed og højt selvværd gennem sin kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 2. maj 2013

Bogen henvender sig til forældre, der gerne vil have nogle værktøjer til at tackle de problemer, der opstår i hverdagen med børnene.

D. Flor Rotne er tidligere lærer, mens N. Flor Rotne er cand.pæd.psych. De er foredragsholdere om mindfulness i familien. De har skrevet Mindfulness i pædagogikken, 2011. Mindfulness er et værktøj, som kan bruges i samværet med børnene, som gør børnene trygge og harmoniske, fordi de kan få tillid til forældrenes kærlighed og opmærksomhed, samtidig med at de kender grænserne. Det er vejen til dette gode resultat, som bøger skal hjælpe med. Som forælder er det vigtigt at forstå, at det overskud, der skal til skal komme indefra, dvs. først skal man arbejde med sig selv, ellers virker mindfulness ikke. De fleste forældre kender til ikke at have tid nok, hektiske morgener, bekymringer, skyldfølelse over at gå på arbejde, skæld ud og råberi med dårlig samvittighed til følge. Denne type problemer tager forfatterne op i en række korte kapitler med gode eksempler. Desuden er der plads til, at man kan notere egne bekymringer i det pågældende område Bogen slutter med et kapitel om filosofien i deres arbejde og litteraturliste.

Det er fin forældrebog, som giver gode råd til usikre forældre. Mindfulness for forældre, 2010 er pt. den eneste bog for forældre om mindfulness. De 2 bøger supplerer fint hinanden, her er det nok temperamentet, der bestemmer valget af bog.

Mindfulness er meget populært i øjeblikket, og bogen kan bruges i alle bibliotekstyper.