Bøger / faglitteratur til børn

Gladiator


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 14. jan. 2010

Bogen, som er i en ny serie Krigere, er for børnelæseren på 9-10 år, der er interesseret i at skaffe sig den første viden om gladiatorer. Forsiden er iøjnefaldende og skal nok fange læseren.

Når man på 32 sider med stor typografi i brødteksten, mange illustrationer og nogle tekstbokse vil formidle viden om et emne, kan det kun blive af sporadisk karakter. I et flot og lækkert layout præsenteres emnet med definition, tidsfæstelse (i romertiden) og typer af gladiatorer. Derudover præsenteres den hverdag og samtid, de indgik i. Sproget er let at læse for målgruppen omkring de 10 år, men den kan sagtens billedlæses tidligere. Der er gode illustrationer til at understøtte det tekstmæssige indhold. Emnet kan relateres til "Fælles Mål" efter 6. klasse. Bogen har både indholdsfortegnelse forrest og stikordsregister samt ordliste og henvisning til andre læremidler bagest.

Bogen supplerer Fri mig for at blive romersk gladiator (00/24), mens emnet er sporadisk behandlet i Kejsere og gladiatorer (00/12) og i Steeles Det gamle Rom (09/37).

Flot bog om et snævert emne til den første undersøgelse af emnet for børn i 10-års alderen.