Bøger / faglitteratur til børn

Gladiator


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 13. maj 2016

Her kan du læse om gladiatorerne fra Romerriget, som for 2000 år siden udkæmpede vilde kampe mod vilde dyr og mod andre gladiatorer. Hvem var de? Hvor kom de fra? Og mon de var romertidens idoler? Især for 8-10-årige.

Bogen beskriver, hvad gladiatorerne var for nogle mennesker, hvor de kom fra, hvordan de blev uddannet - og hvorfor der var brug for det, man kunne kalde "dødens cirkus". Til sidst sammenlignes med vore dages kampsport. Teksten er kort og der er mange billeder - enten tegninger eller fotos. I små faktabokse kan man læse lidt mere om særlige detaljer.

Bogen er enkel og tydelig i sin opbygning. Sproget er kort og præcist, men ikke meget let. Der er en hel del lange og vanskelige ord undervejs, men disse bliver forklaret godt eller tydeliggjort af billederne. En fin, lille fagbog om et slagkraftigt emne.

Der findes en hel del fagbøger om gladiatorer, for eksempel den noget sværere GladiatorerGladiatorFri mig for at blive romersk gladiator af Thomas Meloni Rønn; den udmærkede Gladiator af Deborah Murrel og den lidt mere uhøjtidelige Fri mig for at blive romersk gladiator af David Antram. Med sine korte sætninger og mange illustrationer hører bogen her til de lettesteDer findes en hel del fagbøger om gladiatorer, for eksempel den noget sværere er af Thomas Meloni Rønn; den udmærkede af Deborah Murrel og den lidt mere uhøjtidelige Fri mig for at blive romersk gladiator af David Antram. Med sine korte sætninger og mange illustrationer hører bogen her til de lettesteDer findes en hel del fagbøger om gladiatorer, for eksempel den noget sværere Gladiatorer af Thomas Meloni Rønn; den udmærkede Gladiator af Deborah Murrel og den lidt mere uhøjtidelige af David Antram. Med sine korte sætninger og mange illustrationer hører bogen her til de letteste.