Bøger / faglitteratur / erindringer

Glæd dig! : 24 livshistorier


Beskrivelse


En selvbiografisk collage hvor præsten Kathrine Lilleør (f. 1964) fortæller om brudstykker og hændelser i sit liv, med fokus på tab, forventninger, og sin præstegerning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Merete Trap

d. 28. okt. 2016

December er glædens tid, men det er også en tid hvor mange sidder alene i mørket. Kathrine Lilleør udgiver her en samling af det hun kalder "livshistorier" om tab, forventninger og håb. Til både kristne læsere, og alle der er interesserede i Lilleørs tanker.

I 24 kapitler fortæller sognepræst Kathrine Lilleør sine livshistorier. Kapitlerne har overskrifter som fx "Pakkekalenderen", "Ja" og "Tro, håb og kærlighed". Historierne er en kombination af personlige oplevelser, især med fokus på hendes skilsmisse, samt mennesker hun har mødt i sit præsteembede. Bogen er illustreret af billedkunstneren Vibe Bredahl.

Denne bog er en slags selvstændig, tredje del af forfatterens foregående biografier. Bogen er opbygget som en julekalender i 24 afsnit, dens udtryk signalerer jul og ligner en lille "mandelgave". De 24 historier tager da også udgangspunkt i julens dage og de tanker man gør sig, men bogen kan også bruges på andre tider af året. Det er en reflekterende, varm og venlig bog, som både unge og gamle kan drage nytte af, og hvor der er fokus på at finde glæden, især i juletiden, selv om man har mistet.

Kan sammenlignes med forfatterens tidligere Kærlighed erKvinde, hvorfor græder du og Kvinde, hvorfor græder du, som også tager udgangspunkt i både forfatterens eget liv, samt samtaler med mennesker hun har mødt. Lilleørs bøger minder mig også om Johannes Møllehaves forfatterskabKan sammenlignes med forfatterens tidligere Kærlighed er og , som også tager udgangspunkt i både forfatterens eget liv, samt samtaler med mennesker hun har mødt. Lilleørs bøger minder mig også om Johannes Møllehaves forfatterskab.


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. dec. 2016


Weekendavisen

d. 25. nov. 2016

af

af

Liselotte Wiemer

d. 25. nov. 2016