Bøger / faglitteratur / vejledninger

Glæden ved at være til


Beskrivelse


Den buddhistiske munk og meditationsmester Yongey Mingyur Rinpoche giver vejledninger i at opnå balance, ro og livsglæde bl.a. gennem meditation.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 25. apr. 2008

Tibetansk meditationsbog for vesterlændinge, som formidler meditationsteknik og tibetansk/buddhistisk livsfilosofi. Bogen vil finde sine læsere blandt spirituelt søgende, buddhistisk interesserede og dem, som måtte være nysgerrig på meditations indflydelse på hjerneprocesserne.

Forfatteren er 7. inkarnation af en tibetansk meditationsmester og underviser over hele verden bl.a. i Danmark. Han hører - sammen med Dalai Lama - til de tibetanere, der bygger bro mellem vestlig videnskab og tibetansk buddhisme. Daniel Goleman (Følelsernes intelligens, 1997) skriver forord. Bogen slår til lyd for, at meditation gør mennesker lykkeligere. Rinpoche selv led af panikangst som barn. En tilstand, han takket være meditationen er kommet ud over. I bogen videregiver han sin viden om, hvad meditation gør ved hjernen, og dertil en række enkle meditationsteknikker, som man kan bruge efter ønske og temperament. Sprogtonen er let og varm og smitter med sin glæde.

Bogen føjer nogle særlige dimensioner til de mange meditationsbøger, der gennem de senere år har set dagens lys på det danske bogmarked. Ligesom den føjer facetter til de mange Dalai Lama-bøger, der ligeledes er kommet, og hvor der også bygges bro mellem vestlig tænkning og psykologi på den ene side og buddhistisk tankefilosofi på den anden.

Positiv og varm bog, der introducerer tibetanske meditationsteknikker for et vestligt publikum, der har hårdt brug for et opmærksomt pusterum. Desuden om hjerneprocesser under meditation.


Nyt aspekt

Årg. 40, nr. 5 (2008)

af

af

Carsten Bisgaard

Årg. 40, nr. 5 (2008)