Bøger / faglitteratur / billedværker

Glas og bly : Per Kirkebys glasmalerier i Gentofte Kirke


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 11. feb. 2010

Kunst- og kirkearkitekturhistorisk interesserede får sammen med ganske almindelige besøgende i Gentofte kirke her en introduktion til Per Kirkebys 11 glasmalerier i kirken.

Menigheden i Gentofte ønskede oprindeligt et nyt altermaleri, men på Kirkebys forslag valgte de at anskaffe 11 glasmalerier, som bedre kunne vende stemningen i det ret profane kirkerum mod det religiøse. Mikael Wivel giver her en introduktion til malerierne. Dels placerer han dem i en (kirke)kunsthistorisk sammenhæng, og dels beskriver han temmelig nøje maleriernes tilblivelseshistorie og overvejelserne bag dem. Endelig beskriver han de 11 malerier hver for sig kronologisk efter teksterne i Bibelen. På det smukkeste har forlaget valgt et neddæmpet layout og format, som ligger langt fra det coffee table udstyr, der ellers kunne være fristende.

Per Kirkeby er en af vores kendteste kunstnere, så der er kommet mange bøger om ham og hans kunst, men dette er selvfølgelig eneste bog specifikt om hans udsmykning af Gentofte Kirke.

Grundig introduktion til de 11 glasmalerier kunstneren Per Kirkeby har udført i Gentofte Kirke.


Kristeligt dagblad

d. 16. jan. 2010

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 16. jan. 2010