Bøger / faglitteratur til børn

Glas


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2010

af

af

Inge Lykke

d. 22. juli 2010

Til unge fra 13 år, med interesse for emnet og til opgaveskrivning.

Bogen fortæller om, hvordan glas fremstilles, og hvordan denne fremstilling har udviklet sig. Man har fundet glas, som er 5000 år gammelt, der berettes om Venedigs berømte glas og fremstilling af krystalglas. Derefter fortælles om moderne glasfremstilling. Vi hører, hvordan det flydende glas behandles inde i maskinerne, så det kommer ud som glasfibre. Der forklares, hvordan sikkerhedsglas, skudsikkert glas og optisk glas fremstilles og bruges. Udviklingen tilknyttes historiske perioder og navne på opfindere indenfor glaskunsten. Bogen gør meget ud af at fortælle, hvor anvendeligt genbrugsglas er, og at det er meget vigtigt for miljøet, at vi husker at aflevere brugte flasker og opbevaringsglas. Endelig hører vi om, at der er store fremtidsmuligheder i at anvende glas som byggemateriale. Flotte farvefotos på alle sider og enkelte tegninger, som understøtter forklaringer undervejs.

Til denne aldersgruppe findes der ikke i forvejen bøger der beskriver glas, som et materiale der anvendes meget i vores moderne verden.

En bog, som kræver en læser, der er hjemme i fagene historie og fysik, for at man kan få det fulde udbytte. Glas er et materiale, som bruges mere og mere, og derfor har denne bog sin relevans.