Bøger / skønlitteratur / roman

Glashuset


Beskrivelse


Caroline og Francis prøver at redde ægteskabet efter en hård tid. Nu skal de på ferie og har byttet bolig for en uge, men huset de skal bo i er mærkeligt og har lidt for mange spor efter den hemmelige elsker, Caroline havde for et par år siden. Spiller elskeren hende et puds, og hvad er meningen? Og hvad skal Caroline sige til sin mand?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 18. okt. 2018

Det husbytte, der skulle have været rammen om en hyggelig ferie, udvikler sig til et mareridt for Caroline. Er det hendes tidligere elsker, der spiller hende et puds, og hvad skal hun sige til sin mand? For læsere af domestic noir.

Caroline og Francis er ved at nærme sig hinanden igen efter en hård tid i deres ægteskab. Hun har for et par år siden haft en lidenskabelig affære med en kollega og han et alvorligt pillemisbrug. Nu har de for en uge byttet deres lejlighed i Leeds med et hus nær London, og deres lille søn er hos bedstemoderen. Der viser sig at være noget mærkeligt ved det hus, de har byttet sig til, og Caroline opdager adskilligt, der peger på hendes tidligere elsker. Er han ude på hævn, og befinder han sig nu i deres lejlighed? Og hvad laver han der? Caroline modtager foruroligende mails, og en nabo er ualmindelig pågående og endda kæreste med den tidligere elsker. Hvad er meningen med det hele, og er Caroline nødt til at fortælle Francis, hvad der egentlig skete med elskeren dengang? Det er Rebecca Fleets første roman.

Velskrevet domestic noir i mellemklassen, hvor første del er lovende og uforudsigelig. Sidenhen taber den flyvehøjde, og skønt underholdende et langt stykke hen ad vejen skiller den sig ikke ud fra mængden.

Der udkommer meget domestic noir, og denne placerer sig i midterfeltet sammen med forfattere som fx Shari Lapena, B. A. Paris og Ruth Ware.