Bøger / skønlitteratur / roman

Glasluft


Beskrivelse


Skarpe og sørgmuntre dagbogsoptegnelser med erindringsglimt, iagttagelser og overvejelser om livet og samfundet, skrevet af den gamle, men stadig skarpsynede forfatter Elvine Brink.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2020

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 2. mar. 2020

Samfundskritisk roman om forfatteren og eneboeren Elvine Brink, der beskriver sig selv som en outsider, selvretfærdig og egenrådig. For det modne publikum og alle med interesse for ny dansk litteratur.

I en blanding af dagbogs-notater, essays og kortprosa beretter Elvine Brink om små og store begivenheder i en mindre by ved havet. Teksterne er både kommentarer til en lang række samfundsrelaterede emner, barndomsminder og daglige begivenheder som fx: mediernes sentimentalitet, dødsfald, uduelighed, høstdage og oldefarens leveråd. Overskrifterne til kapitlerne refererer til årstiden eller særlige helligdage. Forfatteren var indstillet til Nordisk Råds litteraturpris i 2012 med romanen Livliner.

Kan man holde af en roman om en gammel vranten dame, der taler nedladende og sarkastisk om næsten alt og alle? Ja, når hendes gammeldags værdier brænder igennem denne skov af små tekster i et stilsikkert og ekspressivt sprog, og samtidig beskriver et udkantsdanmmark, så det føles som om, vi er der selv. På godt og ondt.

Forfatteren har også skrevet om Elvine i romanen Endnu ikkeKør din plov over de dødes knoglerBy og hest. Elvine minder om hovedpersonen i romanen Kør din plov over de dødes knogler, af Olga Tokarczuk. Hans Otto Jørgensen skriver også om udkantsdanmark og landbosamfund i fx By og hestForfatteren har også skrevet om Elvine i romanen Endnu ikke. Elvine minder om hovedpersonen i romanen , af Olga Tokarczuk. Hans Otto Jørgensen skriver også om udkantsdanmark og landbosamfund i fx By og hestForfatteren har også skrevet om Elvine i romanen Endnu ikke. Elvine minder om hovedpersonen i romanen Kør din plov over de dødes knogler, af Olga Tokarczuk. Hans Otto Jørgensen skriver også om udkantsdanmark og landbosamfund i fx .


litteratursiden.dk

d. 27. mar. 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 27. mar. 2020

I en misantropisk stemning med glimt af lys bliver det lokale perspektiv universelt i enspænderen Elvine Brinks optegnelser om livets paradokser og skrøbelighed. Forfatteren Elvine Brink mødte vi førs...


Jyllands-posten

d. 24. apr. 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 24. apr. 2020


Kristeligt dagblad

d. 31. mar. 2020

af

af

Svend Skriver

d. 31. mar. 2020


Information

d. 27. mar. 2020

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 27. mar. 2020


Weekendavisen

d. 27. mar. 2020

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. mar. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 4 (2020)

af

af

Henk van der Liet

Årg. 34 nr. 4 (2020)