Bøger / faglitteratur / erindringer

Glasslottet


Beskrivelse


Jeannette Walls (f. 1960), en kendt amerikansk journalist, fortæller om sin barndom og opvækst med en alkoholisk og genial far og en mor, som var kunstner. Familien var hjemløs og omrejsende og først som teenager kunne forfatteren sammen med sine søskende bryde ud af familien og starte på et normalt liv med skolegang og uddannelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 9. aug. 2011

Bestsellerroman nu på dansk. En erindringsbog om afmagt, omsorgssvigt og at komme ud som et helt menneske på den anden side. Til læsere af stærke romaner om menneskeskæbner og til biografi-læserne.

"Jeg sad i en taxa og spekulerede på, om mit tøj var for elegant, da jeg kastede et blik ud af vinduet og så min mor gennemrode en affaldscontainer." Så brutalt og glasklart starter journalisten Jeannette Walls sin erindringsbog om sin familie og sin opvækst. Hendes forældre var idealister og skrøbelige, og Walls og hendes søskende vokser op på farten rundt omkring i USA, indtil de slår sig ned i en gudsforgående mineby, hvor forældrene går i hundene. En potentielt ubærlig historie, men Walls gør den varm, vedkommende og frem for alt tilgivende.

Glasslottet skal ikke forveksles med Amitav Ghoshs roman af samme navn om Burmas historie. Romaner som Kunsten at græde i kor og Den der blinker, er bange for døden rinder i hu, med deres stærke tone og afsæt i svigt.

Medrivende roman om 4 søskendes opvækst i USA, hvor kunstneriske forældre langsomt og pinefuldt forfalder, mens børnene ubærligt loyalt forsøger at holde sammen på familien. Endnu engang har forlaget Hr. Ferdinand ramt plet. Bred anvendelighed til både biografi-læsere og romaner om stærke kvinder.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2011

af

af

Else Marie Cohen

d. 19. sep. 2011

Autentisk historie om en families liv som sociale nomader i USA og en barndom i misrøgt og fattigdom. Jeg sad fast i trafikken to gader fra det selskab, jeg var på vej til. Mor stod kun fem meter fra ...


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 2. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2011

af

af

Henriette Bache Lind

d. 1. sep. 2011


Information

d. 2. sep. 2011

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 2. sep. 2011


Weekendavisen

d. 23. sep. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2011

af

af

Niels Ellevang

d. 24. sep. 2011