Bøger / skønlitteratur / roman

Glem det
Dårligt nyt
En smule håb


Beskrivelse


Selvbiografisk fortælling fra den engelske overklasse med pædofili, stofmisbrug, snobberi og dekadent tomhed.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 12. maj 2015

Romaner fra engelsk overklasse med et liv i misbrug, snobberi og kamp med barndommens dæmoner. For læsere med sans for smukt sprog og store romaner.

"Patrick Melrose-romanerne" består af fem bøger i alt. Dette er de første tre, samlet i et bind. De sidste to kommer på dansk i efteråret 2015. De foregår i den engelske overklasse, hvor man mødes på godserne til jagt og bagtalelse. Hovedperson er drengen Patrick, som forsømmes af sin pille- og alkoholbedøvede mor og misbruges seksuelt af sin far. Som ung styres han af junk, piller og et indædt had til faderen, men tredje bog slutter med håb, fordi Patrick har arbejdet sig ud af sit had og misbrug. Det er Edward St Aubyns (f. 1960) første bog på dansk.

Smukt sprog og skarpe, flotte miljø- og persontegninger. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, skønt temaerne med engelsk overklasse og livet i misbrugs-jetsettet er langt fra dansk normalhverdag. Men det bliver vedkommende, fordi det overordnede tema om kamp med barndommens dæmoner er alment eviggyldigt og på grund af den gode fortælling.

Bogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem StukHærværkDet bliver sagt, Hærværk og Det bliver sagtBogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk, og Det bliver sagtBogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk, Hærværk og .


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2015

af

af

Marianne Träff

d. 23. juni 2015

Den engelske forfatter Edward St. Aubyns romaner om alter ego'et Patrick Melrose er mesterværker om overklassen, overgreb, misbrug og identitetssøgen – den slags bøger man aldrig vil glemme. Edward St...


Jyllands-posten

d. 20. juni 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. juni 2015


Berlingske tidende

d. 6. juni 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 6. juni 2015


Jyllands-posten

d. 20. juni 2015

af

af

Lars Ole Knippel

d. 20. juni 2015


Weekendavisen

d. 4. juni 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 4. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 4. juni 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 29, nr. 3 (2015)