Bøger / skønlitteratur / roman

Glemt


Beskrivelse


Efter længere tids stress og ubehagelig opførsel får lægen Daniel konstateret Alzheimers, og hans kone Annemette må træde til og overtage føringen. Men hvornår må man acceptere nederlag mod en uhelbredelig sygdom?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2015

af

af

Iben Jakobsen

d. 23. okt. 2015

Roman om en mands på forhånd slagne kamp mod Alzheimers og en kvinde, der ikke kan acceptere de dystre fremtidsudsigter. For alle.

Daniel er læge og forsker og bor sammen med konen Annemette og datteren Iris. Han arbejder hårdt og løber maraton - men lige så langsomt krakelerer den perfekte overflade. Efter en rum tid med voldsomme humørsvingninger, stress, søvnløshed og sygemelding får han som 55-årig konstateret Alzheimers. Mens han langsomt mister grebet, nægter hans kone at acceptere fremtidsudsigterne og vil gøre hvad som helst for at kurere ham. Det er Lærke Egefjords debutroman. Hun er uddannet læge og har længe forsket i demens og Alzheimers.

Meget velskrevet roman om Alzheimers sygdom delt op i to hovedafsnit. Først fra Daniels synsvinkel og hans oplevelse af, hvordan det hele begynder at falde fra hinanden, dernæst fra Annemettes synsvinkel som den pårørende, der nægter at acceptere og give slip. Bogen er fængende og svær at lægge fra sig, når først den rigtig er kommet i gang. Der er meget stof til eftertanke, når sidste side er læst.

En anden roman om Alzheimers effekt på patient og pårørende er fx Lisa Genovas Stadig Alice.