Bøger / faglitteratur

Glemte slag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2017

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 19. apr. 2017

20. bind i den historiske serie om 2. verdenskrig handler om mere ukendte slag og episoder under krigen. For populærhistorisk og militært interesserede.

Et nyt selvstændigt bind serien "En verden i krig" fortæller primært om episoder og slag, som sejrherrerne ofte gerne så gemt bagerst i historiebøgerne. Fx fiaskoen i slaget om ishavskonvojen PQ17 og det blodige resultat af amerikanernes inkompetence ved landgangen på stillehavsøen Attu og erobringen af Hürtgenwald i 1944. Hertil kommer et lidet omtalt britisk nederlag i det græske øhav i 1943 samt markante modige bedrifter som det italiensk frømandsangreb, der satte to engelske slagskibe ud af spillet i Alexandria 1942 og den sommermorgen i Normandiet 1944, hvor en tysk panserofficer på egen hånd med sin enlige Tiger kampvogn angreb og standsede en hel britisk panserdivision og ødelagde 24 panserkøretøjer.

En fin, fængende og dramatisk tilgang til 2. verdenskrig, der i et velfungerende mix af faglighed og populærhistorie giver læseren de væsentlige fakta og sammenhænge. Derudover har bogen force i fine fotografiske illustrationer, fængende overskrifter og en journalistisk fremstilling med dramatiske øjenvidneskildringer. Mange læsere vil værdsætte de dramatiske ret ukendte episoder og et spændende nationalt islæt med et kapitel om den danske slædepatruljes kampe mod en tysk vejrstation i Østgrønland i 1943.

Til læsere af fx: Dristige missioner fra 2. verdenskrig og serien "Historiens højdepunkter".