Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gletsjeren


Beskrivelse


En storslået naturoplevelse omdannes med ét til et spørgsmål om ren overlevelse, da Sophie ryger gennem en gletsjersprække. Spændingsroman for læsere fra omkring 14 år og op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2022

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 6. maj 2022

En storslået naturoplevelse omdannes med ét til et spørgsmål om ren overlevelse, da Sophie ryger gennem en gletsjersprække. Spændingsroman for læsere fra omkring 14 år og op.

De to veninder Sophie og Julie er sammen rejst til New Zealand. Under deres ophold beslutter de sig for at tage på udflugt og opleve gletsjeren Fox Glacier sammen med en turguide. På turen sakker Sophie bagud og falder gennem en sprække i isen. En storstilet redningsauktion påbegyndes, og mens timerne rinder ud, er der andet og mere end kulden, tørsten og sulten, der får sit tag i Sophie. Imens kæmper Julie med sin dårlige samvittighed. Igennem bogen kapitler skifter synsvinklen mellem de to piger. Bogen er forfatterens debutroman.

Bogen er velskrevet, med korte kapitler og en støt stigende spændingskurve. Sproget er nutidigt, og man kommer godt ind under huden på de to hovedpersoner. Sophie har en voldsom psykisk bagage, der trækker tråde tilbage til hendes barndom, og dette tema indflettes i historiens plot. Det lykkes til dels. Forsiden er flot og stemningsmættet.

Hvis du synes det er spændende at læse om overlevelse mod alle odds og barske naturforhold, så er ØksenSneskred måske noget for dig; her følger vi Brian, der efter en nødlanding må klare sig alene i Canadas ødemark. I Sneskred bliver 14-årige Christopher levende begravet under en lavineHvis du synes det er spændende at læse om overlevelse mod alle odds og barske naturforhold, så er Øksen måske noget for dig; her følger vi Brian, der efter en nødlanding må klare sig alene i Canadas ødemark. I bliver 14-årige Christopher levende begravet under en lavine.