Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Glimmerstranden


Beskrivelse


I Det Hemmelige Rige fornyes de magiske kræfter ved sankthans, og derfor samles alle landets feer på Glimmerstranden. Desværre er den onde dronning Malice også til stede, og Ella, Sofie og Jasmin kaldes til riget for at redde de magiske kræfter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 12. feb. 2014

Denne børnebog henvender sig til piger fra 8-10 år, der elsker idylliserede eventyrfortællinger med sukker og glasur. Er de små piger til denne genre vil de knuselske herværende bog. Forsiden viser to veninder med diademer og dådyrøjne - flankeret af små nuttede feer. Forsiden er desuden overstrøet med glimtende guldstjerner. Målgruppen er tydeligt angivet, og ingen speciel formidling er nødvendig.

I Det Hemmelige Rige er Sankthans den mest magiske årstid. Derfor samles alle feerne på Glimmerstranden, hvor de skal overvære, at de magiske kræfter bliver fornyet for det næste år. Men den onde dronning Malice er også til stede, og en af hendes famøse tordenkiler er anbragt under sandet på Glimmerstranden, hvor den fjerner strandens glimtende sandkorn. De tre veninder kommer nu Det Hemmelige Rige til hjælp og finder frem til den sjette tordenkile og bryder dermed dens magi. Bogen er let at læse med stor typografi og masser af nydelige, elegante tuschtegninger.

Denne bogs læsere vil også synes om Daisy Meadows' serie Regnbuefeerne, der minder om herværende bog, både hvad angår genre, indhold og udstyr. Til samme målgruppe kan jeg også anbefale serien Sølvfinne af Karen Christine Angermayer. Den har nogle fine farvestrålende illustrationer. Serien Det Hemmelige Rige har derimod sort/hvide illustrationer.

Bogen vil helt sikkert levere god og spændende underholdning til piger fra 8-10 år, der vil sluge den, og den vil fungere fint som højtlæsningsbog fra 6 år.