Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Global hverdag : fattige og rige lande


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 5. sep. 2011

Den omfattende bog er oplagt at bruge i undervisning i samfundsfag og geografi for de ældste folkeskoleklasser, såmænd også i gymnasiet. Desuden kan den bruges ved emne- eller projektarbejder eller til almindelig faglig læsning.

Bogen er et sandt fyrværkeri af et forsøg på at tage pulsen på udviklingslandene hele jorden rundt samt komme med kvalificerede bud på fremtiden. På rejsen rundt fokuseres tit på enkeltpersoner, danskere såvel som lokale, samt organisationer, og hvordan de hver især er med til at løfte mange forskelligartede opgaver. Bogen er da også udgivet med støtte fra Danida. Tonen er gennemgående optimistisk, og bogen er let at læse. Den er fint struktureret og spækket med oplysninger, oplæg til diskussion, et strålende billedmateriale og meget andet godt, og der kan hentes både lærervejledning og opgaver på nettet.

Bogen er en del af en tredelt serie, som tilsammen dækker fra 3.-10. klasse: Fattige lande : en del af din verden og Mød verden : livet i fattige lande er de to andre. Der findes andre bøger med indhold i samme boldgade, fx Zapp-hæfter og Verden er skæv, men den foreliggende er meget gennemarbejdet og fyldig.

Det er en meget flot og gennemarbejdet bog, som fortjener en plads på skoler og biblioteker.