Bøger / faglitteratur / erindringer

Globetrotter : Jens Bjerres eventyrlige livshistorie


Beskrivelse


Journalisten og eventyreren Jens Bjerre (f. 1921) fortæller om sin barndom, tiden som modstandsmand under besættelsen og ikke mindst om sine rejser verden rundt, blandt naturfolk og bag jerntæppet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. okt. 2015

"Rejs langt væk. Rejs langsomt. Gå på dine ben. Sæt dig ned og tal med folk" Jens Bjerres motto er også indgangen til denne bog, der beretter om hans rejser. For læsere af biografier og rejseberetninger.

JB blev født i 1921. Allerede som dreng var han rejselysten, og så snart verden igen åbnede sig efter 2. verdenskrig, drog han ud. Først til Afrika, hvor hans livslange passion for oprindelige folk blev grundlagt, og senere til stort set alle afkroge af kloden. Journalisten JB havde mellem rejserne betydelig succes som foredragsholder, og hans enestående optagelser af naturfolk førte bl.a. til medlemskab af Royal Geographical Society. Bogen fortæller om rejserne og om barndommen, men meget lidt om privatlivet i øvrigt. Bogen indeholder således en stor del af det samme stof som Bjerres egen Forsvundne verdener. Bogen er illustreret med fotos fra rejserne.

Bogen er enkelt opbygget, og formidler primært JB erindringer fra rejserne og bliver på sine steder en smule opremsende, men bogen er god introduktion til hans eget forfatterskab, der stadig bør have interesse for dem, der vil vide noget om de nu forsvundne kulturer, han beskrev.

- og den halve verden er rejse- og erindringsskildringer fra en, der i alder og stil er en generation yngre.