Bøger / faglitteratur / kogebøger

Glød & glæde med raw food


Beskrivelse


Introduktion til raw food-livsstilen med personlige historier, tips og teknikker, en kostplan med tilhørende basis-ingrediensliste samt nemme opskrifter. Henvender sig også til børnefamilier med forslag til sunde madpakker og børnevenlige retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 3. dec. 2010

Inspirerende bog til alle der ønsker at ændre livsstil og kosten til at være helt/delvist raw food-baseret, eller bare vil vide mere om konceptet og tankerne bag.

V. Amdisen arbejder som naturmediciner, raw food-coach og ernæringskonsulent. I sin første bog går hun i dybden med alle raw foods (rf) sundhedsmæssige fordele, både fysiske og mentale. I den 75 siders lange intro skriver hun, med en dokumentation der i hendes univers aldrig sår tvivl om rigtigheden, om ernæringsbehov, vitaminer, rf om vinteren, børn og rf, syre-base, den selvhelbredende krop med rf samt opregner alle de sidegevinster, der er ved at spise levende mad, som rf også kaldes. Desuden fortæller en håndfuld personer om, hvordan det er at leve helt eller delvist af rf. 2 ugers kostplan starter opskriftsafsnittet med smukke og indbydende retter efterfulgt af afsnit om bl.a. dips, snacks og pateer, supper, sødt, smoothies og juicer. Sidst informationsliste med relevante websteder og leverandører (og ikke fordi rf kræver mange særlige ingredienser/remedier), litteratur- og ordliste. Bogen er ill. med mange fotos af maden og forfatteren selv. Tonen er omsorgsfuld, for nogen sikkert også lidt frelst, og bogen vil især tiltale dem, der går ind for økologi og bæredygtig mad eller allerede har snuset til "bevægelsen".

Bl.a. Raw food, 2009 og Raw cake, 2010.

Flot bog med en omfattende introduktion til rf, en 14 dages kostplan og indbydende og smukt udseende retter. Bedre som begynderbog end ovennævnte efterspurgte Raw food.