Bøger / faglitteratur / opskrifter

Glød : sund kost, smuk hud


Beskrivelse


Superfin og meget velskrevet bog, der kort og præcis giver klar besked om huden og kostens indflydelse på denne. For alle der går op i hudpleje.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2022

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 22. apr. 2022

Superfin og meget velskrevet bog, der kort og præcis giver klar besked om huden og kostens indflydelse på denne. For alle der går op i hudpleje.

Huden er vores største organ og meget kompleks. For at fungere optimalt har den brug for at få tilført de helt rigtige næringsstoffer. Det kan være svært at finde rundt i de mange råd om hudpleje og hudplejeprodukter. De er dog ikke det eneste der kan passe på huden, for vores hud er primært afhængig af en sund kost. I denne bog forklares bl.a. hvordan man holder huden sund, så den ser frisk ud og undgår inflammation. Første del af bogen består af speciallægens bedste råd om, hvordan man bedst passer på sin hud. Herunder de mange biologiske processer der foregår i huden, om tarmsystemet der har indflydelse på vores immunforsvar og vores hud samt en gennemgang af de vigtigste næringsstoffer der kan holde huden sund. I anden del giver kokken sine bedste forslag til morgenmad, små og store retter til både frokost og aftensmad samt det salte og søde.

Enkel og overskuelig bog, der er velskrevet og lettilgængelig. Gode farvebilleder og faktabokse fuldender layoutet. Opskriftsdelen har korte, enkle opskrifter som alle kan kaste sig over.

En anden lignende bog er Hudbibelen : forstå din hud - myter, videnskab og gode råd, som henvender sig til læsere, der interesserer sig for huden, vil lære hvordan man passer og plejer den og hvordan man forholder sig kritisk til kosmetikbranchens buzzwords og anbefalinger.