Bøger / faglitteratur / opskrifter

Glutenfri jul : bagværk til højtiden helt uden hvedestivelse


Beskrivelse


Opskrifter på glutenfrie juleklassikere som brunkager og klejner, julede boller og brød, juleslik og æbleskiver, men også mange andre opskrifter, der kan bages året rundt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 27. aug. 2019

Juletid er hyggetid med masser af bagværk. Overfølsomhed over for gluten skal ikke være en hindring for at deltage, så her er bogen med bageopskrifter for enhver, der ønsker at bage glutenfrit.

Forfatteren er ganske ung, født 1998, og har allerede udviklet en masse glutenfri bageopskrifter, skrevet 2 bøger og driver en blog. Bogen indeholder opskrifter på kendte juleklassikere som brunkager og klejner, julede boller og brød, juleslik og æbleskiver, men også mange andre opskrifter, der kan bages året rundt. Nogle er i svensk, engelsk, amerikansk eller sågar marokkansk tradition, nogle er moderne og andre traditionelle. Opskrifterne præsenteres i nogenlunde tematisk ordnet rækkefølge, hver især med en lille personlig fortælling og evt. tips, samt helsides farvefoto. Tydelig skrift, indholdsfortegnelse.

Fin bagebog uden julepynt på billederne, hvor bagværket bare ser lækkert "brunt og brændt" ud. Den kan sagtens stå fremme og finde anvendelse hele året, og dermed er titlen ikke helt retvisende.

Ligner layoutmæssigt i høj grad forfatterens Ægte glutenfriGrænseløs - glutenfri jul, som dog har introduktion til at bage glutenfrit samt tematiseret indholdsfortegnelse. Grænseløs - glutenfri jul har mere teori og mere beskedent layout, og ellers har vi mange andre glutenfri opskriftbøger, bare uden jul som tema. Forfatterens blog, "la mia cucina" kan supplere hendes bøgerLigner layoutmæssigt i høj grad forfatterens Ægte glutenfri, som dog har introduktion til at bage glutenfrit samt tematiseret indholdsfortegnelse. har mere teori og mere beskedent layout, og ellers har vi mange andre glutenfri opskriftbøger, bare uden jul som tema. Forfatterens blog, "la mia cucina" kan supplere hendes bøger.