Bøger / faglitteratur / kogebøger

Go green : mød 9 markante danskere, der lever helt eller delvist uden kød


Beskrivelse


9 danskeres beretninger om en flexitarisk eller vegetarisk livsstil (helt eller delvist uden kød), om deres tanker og overvejelser, når det gælder sammenhængen mellem kød, etik, miljø og sundhed. Inklusiv deres egne favorit vegetaropskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 5. mar. 2015

For dig der går med en drøm om at spise mindre kød. Her er masser af inspiration fra 9 markante danskere, der åbent fortæller, hvorfor de spiser mindre eller slet intet kød. Vi møder bl.a. Bjørn Lomborg, Selina Juul og Ole Henriksen og får i tilgift deres favoritopskrifter.

Der er mange gode grunde til at spise mindre kød. Forfatteren viser, hvordan man kan leve godt og sundt med meget mindre kød. Først får vi en gennemgang af forskellige begreber fx flexitar, dernæst gode grunde til at spise mindre kød. Derefter følger 9 interviews med kendte personer, der både tæller vegetarer og flexitarer. Hvert interview indeholder en masse informationer, personlige synspunkter og en række opskrifter, til slut gode råd om hvordan man lægger sin kost om. Forfatteren er selv vegetar og underviser danske arbejdspladser i mental sundhed og energi.

Bogen er god, hvis man savner et skub i retning af at spise mindre kød. Interviewpersonerne fortæller meget åbent og ikke spor frelst, om hvad der fik dem til at spise mindre kød, og samtidig får man en masse information. Man kan finde flere og mere spændende opskrifter i vegetariske kogebøger.

Kirsten Skaarups Det kærlige køkken indeholder 350 vegetariske opskrifter, der findes også en række andre grønne kogebøger, der har langt flere opskrifter. Styrken ved denne bog er, at den virker inspirerende med de personlige historier.