Bøger / faglitteratur / opskrifter

Go' & nem veganermad : inspiration til kødfrie dage


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 21. nov. 2016

Inspiration til kødfrie dage - simple og velsmagende veganske retter til alle, der gerne vil spise vegansk.

Bogen indledes med lidt omkring basisråvarer i køkkenet samt forskelle på vegetar og veganer. Der er opskrifter på dips & dressinger, lette retter og tilbehør, brød, supper, middagsretter og søde fristelser. Bagest er der en oversigt over de specielle råvarer, der bruges i bogens opskrifter - ledsaget af fotos - samt et alfabetisk register. Opskrifterne er traditionelt beskrevet med ingrediensliste(r) og tilberedningsvejledning. Der er desuden angivet ved hver opskrift, om den er glutenfri eller ej. Forfatteren er bl.a. ernæringsrådgiver og foredragsholder - ser mere på www.signelykke.dk.

Opskrifterne er forholdsvis enkle og lette at følge. Der bruges forskellige alternativer til mel, sukker osv., og der er råvarerregisteret bagest en god hjælp. Der angives også, hvor ingredienserne kan købes. Der er flotte fotos af retterne i bogen, som giver en lyst til at gå i gang med at afprøve dem.

Det er blevet populært som aldrig før, at spise mere grønt og mindre kød. Der er derfor udkommet flere veganerkogebøger i de senere år. Bl.a. Vegansk for alleGrønskolling og Grønskolling. Denne supplerer fint de tidligere bøger om emnetDet er blevet populært som aldrig før, at spise mere grønt og mindre kød. Der er derfor udkommet flere veganerkogebøger i de senere år. Bl.a. Vegansk for alle og . Denne supplerer fint de tidligere bøger om emnet.