Bøger / faglitteratur

God forretning : ledelse, flow og skabelse af mening


Beskrivelse


Om at motivere sine medarbejdere ved at skabe flow i på arbejdspladsen ved hjælp af klare mål, øjeblikkelig feedback og tilpasning af arbejdets udfordringer til medarbejderens kompetencer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 23. jan. 2015

Er dit arbejde meningsfuldt? Hvordan sikrer du dig trivsel og velvære i et komplekst og evigt foranderligt arbejdsliv? Find svar i denne bog for ledere og medarbejdere med interesse for en praktisk tilgang til trivsel på arbejdspladsen.

"God forretning" handler grundlæggende om at tjene penge og skabe god service på en meningsfuld måde for alle involverede. Det gælder ikke mindst medarbejderne, der skal "flyde" med opgaverne og opleve balance mellem kompetencer og udfordringer. Bogen falder i tre dele: Første del dækker, hvad flow er, og hvorfor er det vigtigt. Anden del dækker, hvordan flow kan bruges i organisationer, og tredje del giver vejledning i, hvordan man kan skabe flow i sit liv. Forfatteren inddrager forskellige cases fra erfarne ledere i det globale erhvervsliv. Der er noter, referencer og indeks bagerst i bogen. Ungarsk-fødte Mihaly Csikszentmihalyi, der er forsker ved Claremont Graduate University i Californien, er forfatter til flere bøger om positiv psykologi med emnet flow som omdrejningspunkt.

Det er en gennemarbejdet, velskrevet og spændende bog. Sproget er meget akademisk, og man skal som læser flere steder holde tungen lige i munden for at følge med.

"God forretning" er oplagt som et mere akademisk supplement til de mange praksis-bøger om trivselsbåret forretningsførelse, fx Livsfarlig ledelse.


Jyllands-posten

d. 8. feb. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 8. feb. 2015


Kristeligt dagblad

d. 23. feb. 2015

af

af

Steen Hildebrandt

d. 23. feb. 2015


Børsen

d. 8. apr. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 8. apr. 2015