Bøger / faglitteratur / vejledninger

God hverdag med ADHD, ADD og almindeligt roderi : en guide til dig, der er flyttet hjemmefra


Beskrivelse


En kort og overskuelig håndbog i, hvordan man får styr på sin hverdag, når man lever med ADHD/ADD. Bogen henvender sig til unge, der er er flyttet hjemmefra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2023

af

af

Irene Gitz Christensen

d. 14. apr. 2023

En kort og overskuelig håndbog i, hvordan man får styr på sin hverdag, når man lever med ADHD/ADD. Bogen henvender sig til unge, der er er flyttet hjemmefra.

Psykolog Lene Strarup gennemgår de typiske udfordringer som unge mennesker med ADHD/ADD kan have og giver en række gode råd til, hvordan de med enkle redskaber kan strukturere hverdagen. Bogen indeholder generelle beskrivelser af symptomer og karakteristisk adfærd, samt konkrete råd og vejledning. Første del i bogen er et afsnit om, hvornår det er godt at bede andre om hjælp og hvordan man med en papirkalender kan skabe overblik. Del 2 gennemgår problematikker omkring tid og struktur og del 3 beskriver udfordringer, der knytter sig til følelser og energi. Del 4 i bogen gennemgår økonomiske fælder og del 5 er en gennemgang af, hvad ADHD/ADD er og hvad det kan betyde for parforholdet.

En rigtig anvendelig og praktisk guide til ungdomslivet, når man lever med ADHD/ADD. Samtidigt er det også en ganske anvendelig bog for unge voksne, helt generelt. Illustrationerne er enkle og holdt i en moderne stil med ikoner og stregtegninger. De gode råd, redskaber og eksempler er skrevet i overskuelige afsnit, i et klart og forståeligt sprog, opdelt i små kasser og afsnit.

Der er få nyere bøger, der retter sig direkte til unge om ADHD/ADD, men Stille ADHDEn overlevelsesguide for teenagere og unge med ADHD er relevant, sammen med: En overlevelsesguide for teenagere og unge med ADHDDer er få nyere bøger, der retter sig direkte til unge om ADHD/ADD, men Stille ADHD er relevant, sammen med: .