Bøger / faglitteratur / opskrifter

God mad - let at sylte


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 1. aug. 2013

I denne serie, der udgives i samarbejde med Danmarks Lærerforening, findes God mad let at lave, God fisk let at lave og Sund mad let at lave. Bogen har et indbydende, praktisk og overskueligt layout, der fungerer godt, både for den der søger en bestemt opskrift, og for den der søger inspiration. Bogens opskrifter er enkle og de kan anvendes af begyndere på området.

De erfarne forfattere formidler kontant viden om at sylte og opskrifter, der giver mulighed for at skabe unikke produkter i eget køkken. Der er både opskrifter på sødt som syltetøj, marmelade, råsyltning, gelé, saft, curd og syltede frugter samt surt med eddikesyltning, pickles, chutney, relish, pesto, ketchup og dip. Dertil kommer opskrifter på kryddersalt, -eddike og -snaps. På omslagets inderside er en smart syltekalender, der for hver måned viser aktuelle opskrifter.

I 2013 er også udgivet Syltning og konservering, der er endnu bredere emnemæssigt, men den er mindre brugbar, da den ikke er af dansk oprindelse. Det er til gengæld Annes syltebog, der har flere og også mere avancerede opskrifter på næsten samme typer syltning. Den godt ti år gamle Syltebogen er stadig god og inspirerende, og søger man de mange opskrifter til bestemte bær eller grønsager er Den grønne syltebog stadig et godt bud.

Et bredt indhold af sylteopskrifter hvor bogens styrke er overskueligheden og de lette opskrifter.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. okt. 2013

af

af

Winnie From Thesbøl

d. 3. okt. 2013