Bøger / faglitteratur / opskrifter

God mad mod kræft


Beskrivelse


Om hvordan vores organisme fungerer, og hvorfor de enkelte råvarer kan gøre en forskel. Med opskrifter på alt fra morgenmad, brunch, supper, forretter og hovedretter til saucer, salater og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 16. jan. 2009

En populærvidenskabelig bog om sammenhængen mellem kræft og kræfthæmmende fødevarer. Meget pædagogisk tilrettelagt, men en fordel at have lidt erfaring, når det gælder de tilhørende opskrifter.

Forfatterne udgav i 2007 en lignende bog Kost mod kræft, om sammenhængen mellem kost og kræft med en detaljeret gennemgang af de vigtigste kræfthæmmende fødevarer. Bogen her er opdelt i 3 dele, og noget gentages på en lidt anden måde med friske diagrammer og ill.; nyt er et afsnit med fokus på fedme. I anden del en kortere gennemgang af de vigtigste aktiver mod kræft: kål, hvidløg, gurkemeje m.fl. med tilføjelse af svampe, tang, hørfrø og krydderurter. Til sidst det største og helt nye afsnit i forhold til tidligere: opskrifterne. Kreeret af canadiske kokke og primært baseret på mad fra Middelhavet og Asien med ingredienser som beviseligt indeholder anti-kræftmolekyler. Opskrifterne er traditionelt opdelt i morgenmad, supper, forretter mv. og et godt mix af forskellige traditioner. De er ikke alle lige udførligt beskrevet, nogle mangler fx tip om tilbehør, forklaringer mm., og der er ikke fotos til alle opskrifter. Men inspirerende og en øjenåbner for, at det faktisk er nemt at spise det rigtige.

A. Harbech Olesens Sund mad, 2008 omhandler også sund kost i forbindelse med kræft.

Populærvidenskabelig bog der sætter fokus på sammenhængen mellem kræft og kost, beskriver de vigtigste fødevarer og har forslag til anvendelse i den omfattende opskriftsdel.