Bøger / faglitteratur

God og effektiv undervisning : didaktiske nærbilleder fra klasserummet


Beskrivelse


Via didaktiske nærbilleder fra klasserummet vises veje til at skabe god og effektiv undervisning. For lærerstuderende og undervisere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. dec. 2019

Endnu en revideret udgivelse af Effektiv undervisning fra 2007, som løbende er blevet opdateret og revideret på baggrund af den pædagogiske udvikling. Bogen er en oplagt grundbog på læreruddannelsen, samtidig med at den også kan opkvalificere erfarne lærere.

Denne bog er 4. reviderede og opdaterede udgave af udgivelsen, som senest udkom under titlen Effektiv undervisning i 2015. Dengang blev den revideret med udgangspunkt i skolereformen, Forenklede Fælles Mål samt den generelle pædagogiske udvikling. Denne gang er enkelte kapitler fjernet samtidig med at andre kapitler er blevet revideret, suppleret og justeret på baggrund af udviklingen i grundskolen og den pædagogiske verden. Bogen kan læses som en didaktisk grundbog med fokus på emner som god og effektiv undervisning, mål, progression, evaluering, differentiering samt læreren som leder. De enkelte kapitler afsluttes med studieøvelser, som kan anvendes på læreruddannelsen samt ved efteruddannelse af lærere.

Det er en både lærerig og inspirerende udgivelse, som klæder både lærerstuderende samt garvede lærere godt på til at kunne begå sig professionelt i den pædagogiske verden.

Bogen kan læses sammen med titler om bogens mange forskellige temaer, som fx Mål med mening.