Bøger / faglitteratur

God uddannelse i målingens tidsalder : etik, politik, demokrati


Beskrivelse


"At starte en diskussion om god uddannelse kræver blot, at man stiller et enkelt spørgsmål: Hvad er uddannelse til for?” Så enkelt formulerer Gert J.J. Biesta selv sit udgangspunkt, og ud fra dette grundspørgsmål leverer han kritiske analyser af de neoliberale styringsformer med internationale sammenligninger, markedsgørelse og ”accountability”-systemer og af de virkninger, dette har, på relationerne mellem stat og borger, skoler og forældre, lærere og elever. Konsekvenserne heraf for moral og etik, politik og demokrati belyses med inddragelse af filosofiske begreber og perspektiver fra forskellige forfattere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. sep. 2011

Denne debatbog om uddannelse er en teoretisk bog om læringsbegrebet set ud fra et filosofisk perspektiv, som tager udgangspunkt i grundspørgsmålet: Hvad er uddannelse til for? Bogen er oplagt at anvende på læreruddannelsen i blandt andet faget pædagogik, men også lærere og forskere indenfor læring og pædagogik kan anvende bogen.

Gert Biesta diskuterer i denne bog problematikken med, hvad uddannelse er til for. Dette gøres via kritiske analyser af pædagogikken i nutidens politiske samfund og konsekvenserne heraf både moralsk og politisk. Biesta henfører i sin argumentation til forskellige store filosoffer gennem tiden samt til forskning i uddannelse. Bogen er meget teoretisk velfunderet og indeholder stof til mange diskussioner på læreruddannelsen.

Målgruppen kan også læse forfatterens Læring retur, 2009, eller en af de mange udgivelser om medborgerskab, som eksempelvis Medborgerskab, identitet og demokratisk dannelse, 2004.

Teoretisk velfunderet debatbog om uddannelse, som på baggrund af kritiske analyser diskuterer, formålene med uddannelse.


Studier i pædagogisk filosofi [online]

Årg. 2, nr. 1 (2013)

af

af

Thomas Aastrup Rømer

Årg. 2, nr. 1 (2013)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. dec. 2011

af

af

Gunnar Green

d. 7. dec. 2011


Gymnasieskolen

2012, nr. 5

af

af

Stig F. Sørensen

2012, nr. 5


Unge pædagoger

2012, nr. 3

af

af

Christina Alice Breinbjerg, Julie Nadja Johansen

2012, nr. 3