Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Godnat og sjov godt


Beskrivelse


Når Otto skal puttes, popper de store spørgsmål op i hovedet på ham. Heldigvis kan de fleste spørgsmål besvares med en godnathistorie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 22. aug. 2018

Otto kan finde på alt muligt at spørge om, når han skal sove. Heldigvis kan de fleste af Ottos spørgsmål besvares med en godnathistorie. Til oplæsning for 4-7-årige.

Når Otto skal puttes, popper der altid spørgsmål op i Ottos hoved. Hvad er en kæreste for noget, og hvad laver man med sådan én? Hvorfor må voksne altid spise slik, når børn ikke må, og hvad vil sige at være en tøsedreng og en kræsenmund? I 10 små godnathistorier giver Ottos mor og far og Ottos mormor og barnepige svar på alle Ottos spørgsmål. Lars Daneskov er journalist og forfatter og har bl.a. skrevet den populære serie om Anton, se Tro, håb og gorgonzolaStenfjæs, som vi også møder i denne bog, og senest StenfjæsNår Otto skal puttes, popper der altid spørgsmål op i Ottos hoved. Hvad er en kæreste for noget, og hvad laver man med sådan én? Hvorfor må voksne altid spise slik, når børn ikke må, og hvad vil sige at være en tøsedreng og en kræsenmund? I 10 små godnathistorier giver Ottos mor og far og Ottos mormor og barnepige svar på alle Ottos spørgsmål. Lars Daneskov er journalist og forfatter og har bl.a. skrevet den populære serie om Anton, se Tro, håb og gorgonzola, som vi også møder i denne bog, og senest .

Det er en skøn højtlæsningsbog, der med humor og glimt i øjet fortæller historier, der både kan henrykke de mindste og få de voksne til at læse én historie mere, inden lyset slukkes. Historierne kredser om små hverdagsproblematikker, som mange børn går og funderer over, og de er fortalt fra barnets perspektiv med stor troværdighed.

Der er samme humor og underfundighed over denne bog som i forfatterens førnævnte serier. Denne går lidt længere ned i alder og er til dem, der kan lide serier som Lasse-Leif, Villads fra Valby og Sallys far.


litteratursiden.dk

d. 4. okt. 2018

af

af

Barbara Rugholm

d. 4. okt. 2018

Ti små højtlæsningshistorier for store børnehavebørn og små skolebørn til fortræffelige samtaler ved sengetid. Hvorfor dit og hvorfor dat? Spørge Jørgen findes stadig. I dag bør man ikke give ham smæ...