Bøger / faglitteratur til børn

Godnathistorier for rebelske piger 2


Beskrivelse


100 fortællinger om exceptionelle og indflydelsesrige kvinder. Aktivister, komikere, ballerinaer, jurister, pirater, IT-specialister og astronauter og mange flere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. okt. 2018

100 små eventyr om betydningsfulde kvinder. Bogen kan bruges til oplæsning for 4-8-årige og til selvlæsning for 9-12-årige.

Forordet fortæller historien om, hvilken effekt den første bog allerede har haft på verden og i hvilket omfang den er udbredt. Herefter åbner portrættet af Agatha Christie op for de 100 eventyr om store kvindelige personligheder, der har gjort noget ekstraordinært som kvinde, enten i sin samtid eller for eftertiden. Blandt de portrætterede er Madonna, Beyoncé, Angela Merkel og J. K. Rowling, men også mindre kendte, nulevende såvel som døde, kvinder er taget med. Alle portrætter fylder et dobbeltopslag og første side indeholder et lille eventyr om den mest skelsættende begivenhed i den pågældende kvindes liv. Ligesom forløberen, er næste side et tegnet portræt af personen samt et sigende citat.

Er som sin forgænger en virkelig fantastisk bog, der skildrer piger/kvinder, der har gjort noget exceptionelt. Denne gang er vi lidt længere ude i kendissernes berømthed, men det gør absolut intet. Alle kvinder i bogen har deres berettigelse.

Bogen er opbygget som Godnathistorier for rebelske piger, men der findes ingen andre bøger, der på denne samlende måde portrætterer indflydelsesrige kvinder for målgruppen.


Weekendavisen

d. 28. dec. 2018

af

af

Erik Barkman

d. 28. dec. 2018