Bøger / faglitteratur til børn

Godnathistorier for rebelske piger : 100 fortællinger om exceptionelle kvinder


Beskrivelse


100 små eventyr om kvindelige pionerer, døde såvel som nulevende, som har sat sit præg på blandt andet verdenshistorien, litteraturhistorien og sportsverdenen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 16. okt. 2017

100 små eventyr om kvindelige pionerer, der har udøvet store bedrifter. Bogen fungerer dels som oplæsningsbog for 4-8-årige og selvlæsning fra ca. 9 år. De små historier vil også glæde voksne oplæsere.

Kvindernes påvirkning af historien har været gemt langt væk. Sådan synes forfatterne til denne bog i hvert fald, at det forholder sig. Derfor har de fundet 100 kvindelige pionerer, døde såvel som nulevende, som har sat sit præg på blandt andet verdenshistorien, litteraturhistorien og sportsverdenen. Forfatterne ønsker med bogen at lade alle piger i hele verden vide, at de kan gøre det, de ønsker at gøre. De store kvindelige personligheder tæller fx Amelia Earhart, Aung San Suu Kyi og Evita Peron. Hver person beskrives gennem et lille eventyr, der tager udgangspunkt i skelsættende begivenheder i personens liv, der gør dem berrettiget til at blive husket i tiden fremover. På modsatte side af eventyret er der et illustreret portræt og et citat fra den pågældende person.

En virkelig fremragende og meget flot bog, der inspirerer piger i alle aldre til at skabe sit eget liv og forfølge sine drømme. Det eneste minus er at titlen indikerer, at bogen udelukkende henvender sig til piger. Bogen burde nemlig også læses af drenge.

Der findes bøger for målgruppen om enkelte af de kvinder, der præsenteres i bogen, fx Frida Kahlo og den modigste pige i verden, men ingen bøger, der på samme tid portrætterer så mange betydningsfulde kvinder.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 19. dec. 2018

Et overflødighedshorn af små eventyr om bemærkelsesværdige kvinder gennem historien, der har været til stor inspiration. To flotte og spændende bøger, som kan læses af alle aldre. Til alle verdens reb...


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2017

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 21. okt. 2017


Weekendavisen

d. 26. jan. 2018

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 26. jan. 2018