Bøger / faglitteratur til børn

Godnathistorier for rebelske piger : 100 indvandrerkvinder der ændrede verden


Beskrivelse


100 små fortællinger om betydningsfulde kvinder, der har forladt deres hjemland for at finde nye muligheder. Bogen kan bruges til oplæsning fra 6 år og læses selv fra ca. 9 år.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 2. okt. 2020

100 små fortællinger om betydningsfulde kvinder, der har forladt deres hjemland for at finde nye muligheder. Bogen kan bruges til oplæsning fra 6 år og læses selv fra ca. 9 år.

Et hundrede kvindelige personligheder er portrætteret i denne godnatlæsningsbog. Fælles for dem alle er, at de på et tidspunkt i deres liv er flyttet fra et land til et andet, og på den måde alle har oplevet, hvad det vil sige at være indvandrer i et land. Kvinderne, der både er nulevende og døde, har alle haft en betydning for vores verden, alene ved at bevæge sig over grænserne og på den måde frigøre sig fra det sted de boede. De omtalte kvinder er alt fra eventyrere, sportsstjerner, musikere og dyrlæger, nogle er kendte og andre mindre kendte. Alle portrætter indeholder en lille fortælling om en vigtig begivenhed i den pågældende kvindes liv, samt et tegnet portræt og et citat.

Som sine forgængere en virkelig fin bog, der fortæller om piger og kvinders påvirkning af vores verden. Bogen kan inspirere piger (og drenge) i alle aldre til at forfølge deres drømme, uanset hvor i verden de ender og uanset hvilket udgangspunkt de har.

Bogen er opbygget som de to forrige Godnathistorier for rebelske pigerGodnathistorier for rebelske piger 2Superfeministerne 2. For de større er tegneserien Superfeministerne et godt bud på feministisk litteraturBogen er opbygget som de to forrige Godnathistorier for rebelske piger . For de større er tegneserien Superfeministerne et godt bud på feministisk litteraturBogen er opbygget som de to forrige Godnathistorier for rebelske piger Godnathistorier for rebelske piger 2. For de større er tegneserien et godt bud på feministisk litteratur.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 16. okt. 2017

100 små eventyr om kvindelige pionerer, der har udøvet store bedrifter. Bogen fungerer dels som oplæsningsbog for 4-8-årige og selvlæsning fra ca. 9 år. De små historier vil også glæde voksne oplæsere.

Kvindernes påvirkning af historien har været gemt langt væk. Sådan synes forfatterne til denne bog i hvert fald, at det forholder sig. Derfor har de fundet 100 kvindelige pionerer, døde såvel som nulevende, som har sat sit præg på blandt andet verdenshistorien, litteraturhistorien og sportsverdenen. Forfatterne ønsker med bogen at lade alle piger i hele verden vide, at de kan gøre det, de ønsker at gøre. De store kvindelige personligheder tæller fx Amelia Earhart, Aung San Suu Kyi og Evita Peron. Hver person beskrives gennem et lille eventyr, der tager udgangspunkt i skelsættende begivenheder i personens liv, der gør dem berrettiget til at blive husket i tiden fremover. På modsatte side af eventyret er der et illustreret portræt og et citat fra den pågældende person.

En virkelig fremragende og meget flot bog, der inspirerer piger i alle aldre til at skabe sit eget liv og forfølge sine drømme. Det eneste minus er at titlen indikerer, at bogen udelukkende henvender sig til piger. Bogen burde nemlig også læses af drenge.

Der findes bøger for målgruppen om enkelte af de kvinder, der præsenteres i bogen, fx Frida Kahlo og den modigste pige i verden, men ingen bøger, der på samme tid portrætterer så mange betydningsfulde kvinder.


litteratursiden.dk

d. 19. jan. 2021

af

af

Annie Christensen

d. 19. jan. 2021

Tredje udgivelse i den inspirerende serie sætter fokus på kvinder, der i tidens løb har krydset landegrænser for at forfølge deres drømme. Som sine to forgængere hylder ’Godnathistorier for rebelske p...


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 19. dec. 2018

Et overflødighedshorn af små eventyr om bemærkelsesværdige kvinder gennem historien, der har været til stor inspiration. To flotte og spændende bøger, som kan læses af alle aldre. Til alle verdens reb...


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2017

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 21. okt. 2017


Weekendavisen

d. 26. jan. 2018

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 26. jan. 2018