Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Godt dansk


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Godt dansk handler om sprogligt uvæsen og er en bog for sprogligt interesserede, for sprogrevsere og alle, der har en holdning til det danske sprog. Skyum-Nielsen langer ud efter den manglende interesse for sproget og den generelle accept af sjusket dansk og floskelvælde.

Skyum-Nielsen er professor ved Syddansk Universitet og en kapacitet inden for området med bl.a. en ph.d. i sprogoptimereing. Bogen er skrevet i samarbejde med DR's interne sprogkonsulent, Radioavisens Ole Meisner og lektor i dansk mediesprog ved Syddansk Universitet, Ebbe Grundwald. Sproget er både er informativt og let uden at være letbenet. Bogen gennemgår bl.a. ordvalg, metaforer, forfatternes hade-ord, talesprog, retorik og kropssprog. Bogen har lange kapitler, opgaver og spørgsmål til eftertanke. Gult omslag med en hvid stregtegning på forsiden og minimal bagsidetekst.

Dette indlæg i sprogdebatten suppleres af fx Jørn Lunds Og så tager vi den derfra, 2007, der er mindre men også fokuserer på dansk sprog og sprogbrug og Nysprog nu, 2006 (Modersmål-Selskabets årbog), med samme fokus.

Omfattende og tankevækkende bog om det danske sprogs forfald og manglende sammenhæng mellem tale- og skriftsprog af sprogprofessor Peder Skyum-Nielsen m.fl. Anvendelig for alle, der arbejder med eller interesserer sig for sprogbrugen i Danmark. Akademisk uden at være tør. Oplagt titel for store og mellemstore biblioteker.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 1 (2009)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 126, nr. 1 (2009)


Kristeligt dagblad

d. 11. apr. 2008

af

af

Søren Hindsholm

d. 11. apr. 2008


Jyllands-posten

d. 11. apr. 2008

af

af

Tage Clausen

d. 11. apr. 2008


Folkevirke

Årg. 63, nr. 2 (2008)

af

af

Jørgen Jensen

Årg. 63, nr. 2 (2008)