Bøger / faglitteratur

Godt for børn : anerkendende relationer i praxis


Beskrivelse


Inspiration til de dagtilbud, hvor grundstenene er anerkendelse, omsorg og ligeværdighed. Teoretisk viden om anerkendende relationer formidles og der gives forslag til, hvordan teorien kan omsættes til virkelighed. Med eksempler fra hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. feb. 2010

Denne bog om anerkendende pædagogik henvender sig overvejende til pædagoger i daginstitutioner. Men alle, som omgås børn professionelt eller privat, kan have glæde af bogen, som inspiration til anerkendende relationer i praxis.

Bogen er skrevet af en sygeplejerske og en pædagog på baggrund af projektet "Sluk ikke brandalarmen - relationer og rummelighed". Projektets budskab er, at når brandalarmen lyder, skal brandalarmen ikke bare slukkes, men selve årsagen til branden skal findes og slukkes. Bogen er teoretisk baseret på forskerne Bowlby, Stern og Hart og præsenterer en arbejdsmetode, som indeholder de tre faser: iagttagelse, "gammel og ny skuffe", samt tolkning. Arbejdsmetoden skal hjælpe med at give den voksne indblik i egen omgang med børn og skærpe opmærksomheden om egen praxis. Bogen er let at læse og indeholder mange praktiske eksempler og relevante tolkninger, som gør det let at overføre det teoretiske grundlag til egen praxis.

Der er meget fokus på den anerkende pædagogik i det pædagogiske arbejde. Derfor udgives der også mange gode bøger om emnet. Eksempelvis Anerkendelse og iagttagelse i børnehøjde, 2009, og Anerkendende pædagogik, 2007.

Letforståelig, praxis-orienteret udgivelse om anerkendende pædagogik.