Bøger / faglitteratur

Godt i gang med co-teaching : sammen om alle elever


Beskrivelse


En antologi, hvor forskere og praktikere bidrager med deres erfaringer med co-teaching. Det kræver planlægning, systematik, vilje og målrettethed samt velfungerende teamarbejde med fokus på alle elevers læring, trivsel og dannelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 1. nov. 2018

Bogen henvender sig til undervisere, ledere og studerende i folkeskolen, og andre der har et ansvar for at etablere inkluderende læringsfællesskaber. Budskabet er at co-teaching giver mening i opnåelsen af dette.

En antologi, hvor forskere og praktikere i 9 kapitler bidrager med deres erfaringer. Bogen pointerer vigtigheden af grundig planlægning, systematik, vilje og målrettethed samt velfungerende teamarbejde med fokus på alle elevers læring, trivsel og dannelse. Eksempler på yderligere indhold: Co-teaching som et brud på faglige traditioner, kulturer og velkendte organiseringer - co-teachingens udviklingspotentiale og dobbelte læringsperspektiv , hvor elevernes trivsel, læring og udvikling øges som et resultat af co-teachernes egen løbende praksisudvikling.

En vigtig og relevant bog, da det nu er blevet muligt at afkorte skoledagen til fordel for undervisning med to voksne. Vigtigt at de to voksne har en ligeværdig rollefordeling og har kendskab til en kollaborativ undervisningsmodel. Det er meget positivt, at der i slutkapitlet nævnes 8 punkter, som er vigtige at lederne forholder sig til, for at kunne understøtte skolens co-teaching-indsats.

Kan sammenlignes med og relateres til Co-teaching.