Bøger / faglitteratur

Godt og sundt for børn : lægens ABC for naturlige børn


Beskrivelse


Alfabetisk ordnet opslagsbog med tips og anvisninger til behandling af barnets sygdomstilstande. Vejledning i hvordan man kan hjælpe sine børn via naturlige og holistiske metoder og samtidig vurderes de traditionelle metoder for behandling af børn i det etablerede sundhedssystem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 25. okt. 2010

Bogen er for alle forældre, der vil give deres børn den bedst mulige omsorg fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Dvs. i princippet alle forældre. Bogen er meget bredt anvendelig.

Charlotte Bech er lægeuddannet fra Københavns Universitet, har arbejde på Rigshospitalet, Gentofte Amtssygehus og i USA. Hun har suppleret sin uddannelse med universitetsgrader inden for yoga, meditation og bevidsthedsudvikling samt en doktorgrad i bevidsthedsudvikling fra et universitet i Schweiz. Endelig er hun uddannet inden for ayurveda, vedisk medicin og akupunktur og er freelance-lærer i transcendental meditation. Hun kendes i bibliotekerne for Godt og sundt året rundt, 2009. I denne bog præsenterer hun en holistisk sundhedsopfattelse med særligt henblik på børn. Det betyder, at bogen fremhæver helheder og sammenhænge mellem det mentale, følelsesmæssige og legemlige hos barnet. Bogen er ment som et opslagsværk, og den er struktureret alfabetisk i emneord fra ADHD, computer og computerspil, familietrivsel, fodvorter, hvile og træthed, luft i maven osv. Blot for at angive, hvor mangfoldige temaer, der tages op.

Om børns sundhed er der skrevet meget fx Sunde børn : en sund barndom - gi'r et sundt liv, 2007. Denne aktuelle bog er vinklet noget anderledes.

En god og bredt anvendelig opslagsbog for forældre til børn i forskellige aldre omkring sygdomstilstande og andre emner, der er vigtige i en børnefamilie. Bogen har en holistisk vinkel, men kan sagtens anbefales til ikke-alternativister.