Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Gøglerkongens sværd


Beskrivelse


Fantasy. Kiri leder en røverbande sammen med vennen Josvai. Da hun møder gøgleren Waris, har han en opgave til hende. Snart er de tre ude på en farefuld færd sammen. Men ved Kiri egentlig hvem hun selv er?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Merete Trap

d. 8. aug. 2016

Riget Perina lider under den onde kong Tarodan. Men nu ulmer oprøret. Her kommer 1. og 2. del af fantasy-serien "Dragernes konge" om riget Perina og dets indbyggere. For unge fantasy-læsere, voksne kan også læse med.

I seriens bind 1. følger vi smeden Taysin der er forelsket i den urtekyndige Lill. Pga. kongens heksejægere, må de flygte fra deres landsby, og de drager ud på en farefuld færd imod hovedstaden Baile An Ri. I bind 2. følger vi den unge kvinde Kiri og hendes ven Josvai. De møder gøgleren Waris, som snart viser sig at have planer med Kiri. Riget Peridan er styret af den onde kong Tarodan, som har overtaget efter mordet på den tidligere kong Timodan. Kong Tarodan vil udrydde alle med magiske evner. Men ved Taysin, Kiri og Waris egentlig, hvem de selv er?.

Kærlighed, venskab og og magi er hovedingredienserne i denne spændende fantasyserie. Bøgerne foregår i et middelalderligt univers, som dog også rummer fantasivæsener. Handlingen bringer minder om gamle dages hekseforfølgelser, men kan også overføres på vores verdens aktuelle problemer omkring angst for dem der er anderledes. Umiddelbart virker 1. og 2. del ikke til at høre sammen, men langsomt føres læseren hen imod en forståelse for hovedpersonernes kommende samhørighed. Anbefales.

Kan fx sammenlignes med Carina Evytts store fantasy-roman Den fredløse, som også foregår i et gammeldags og middelalderligt univers.


litteratursiden.dk

d. 31. okt. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 31. okt. 2016

Storslået dansk fantasy roman med magi, kærlighed, trekantsdramaer og masser af humor. Denne fremragende historie lever fint op til og er i tråd med sin forgænger i serien. Storslået og velskrevet fan...


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 8 (2016)