Bøger / skønlitteratur / roman

Goldstein : Gereon Raths tredje sag : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Berlin 1931. Kriminalkommissær Gereon Rath får nok at se til i den sydende heksekeddel Berlin, da den amerikanske jødiske gangster Goldstein pludselig lægger vejen forbi. Hvad er hans opgave i bandemiljøet, og hvorfor strammes grebet om flere politifolk.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. feb. 2013

En fornøjelse at læse 3. bog i serien fra Berlin i Weimarrepublikkens sidste år med kriminalkommissær Gereon Rath i centrum. For krimifans, der er historisk interesserede med stærk smag for Berlin. Læs allerhelst Den våde fisk og Den stumme død først.

Vi er nu nået til 1931 - en vanvittig periode i Berlins historie. Den økonomiske verdenskrise har for alvor ramt, og rent politisk er byen en heksekedel, der skaber grobund for de såkaldte, mafiøse ringforeningers greb om Berlin. Romanens hovedhistorier er hele tre styks: to unge indbrudstyves huseren i KaDeWe ender ubarmhjertigt for drengen Benny, og hans død er kraftigt hjulpet på vej af politiet. Dernæst sættes Rath på en overvågningsopgave af den amerikanske, jødiske gangster Goldstein der er på gæstevisit, og sidst men ikke mindst gør en gangsterboss krav på en gentjeneste der vedrører en forsvunden gangsterkollega. Med en mosaik af små, men betydningsbærende sidehandlinger får vi et suverænt stemningsbillede af Berlin anno 1931, hvor SA'erne kæmper mod de røde, jøderne mod brunskjorterne og alle hader og mistror det korrupte politi. Derudover får vi til overflod Raths forhold til sin jurastuderende, ikke-helt-forlovede Charlotte Ritter. Velskrevet, inciterende og velresearchet Berlinerkrimi.

Mix Philip Kerrs Berlin Noir serie med Döblins Berlin Alexanderplatz og amerikanske hårdkogte krimier, og man har en snert af stemningen.

Denne tyske serie er noget af det allermest interessante på krimiscenen lige nu.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. maj 2013

Det rammende tidsbillede af Weimarrepublikkens Berlin, de nuancerede personbeskrivelser og den gedigne spænding går op i en højere enhed i denne fremragende, tyske krimi. Bogen er tredje, selvstændige...


Jyllands-posten

d. 30. mar. 2013

af

af

Mikael Busch

d. 30. mar. 2013


Politiken

d. 11. apr. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 23. apr. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 23. apr. 2013