Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Good luck girls


Beskrivelse


Fantasy. I Arketta betragtes støvblodspiger som heldige med at arbejde som Good Luck Girls i et glædeshus, fanget af en magisk tatovering og bedøvet af Sød Tidsel. Men da Clementine dræber sin første kunde, må hun flygte sammen med en flok andre piger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 8. jan. 2020

I Arketta betragtes støvblodspiger som heldige med at arbejde som Good Luck Girls i et glædeshus, fanget af en magisk tatovering og bedøvet med Sød Tidsel. Men da Clementine dræber sin første kunde, må hun flygte sammen med en flok andre piger. Fantasy, seje piger og western-action for unge fra 13 år.

Clementine har dræbt den mand, som skulle have taget hendes dyd. Det bliver startskuddet til en hæsblæsende flugt sammen med hendes søster, Aster, veninderne Tansy og Mallow og den hovne Violet. Hellere dø udenfor end at tilbringe resten af sine dage i Madame Fleurs glædeshus. Da pigerne først er ude blandt ånder og hævngerrige mænd, kræver det både mod, vold og kvindelist at holde sig på fri fod. Da de får hjælp af guiden Zee, finder de ud af, at der er mange som er utilfredse med livet i Arketta. Måske findes der også en mulighed for at få fjernet de magiske tatoveringer? Pigerne er i hvert fald villige til at ofre hvad som helst for drømmen om frihed.

Rigtig god ny fantasyserie, der skiller sig ud med sit westernmiljø fyldt med magiske skabninger, og så er det skønt med nogle hårdtslående piger som hovedpersoner. Der er rigtigt mange baggrundsoplysninger og sidefortællinger, men de udfoldes helt sikkert i de næste bind i serien.

Richelle Meads serie "Det Glitrende Hof", der starter med Adorias diamant, kan også anbefales.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 7. jan. 2020

Barsk fantasyfortælling om fem pigers flugt fra et glædeshus er for urealistisk, men spændingen er i top. Aster og hendes søster Clementine er som små blevet solgt til et glædeshus, og da Clementine f...


Politiken

d. 8. feb. 2020

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 8. feb. 2020