Bøger / faglitteratur til børn

Google : historien bag succesen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. feb. 2012

Bøgerne Facebook og Google fortæller historien bag de to store økonomiske internet-successer i et sprog, så børn og unge mellem 10 og 14 år kan være med. Begge bøger kan læses af nysgerrighed eller eventuelt anvendes ved projekt- og emnearbejder i grundskolen. Det er populære og efterspurgte emner på skolebiblioteket, så bøgerne skal nok blive lånt ud.

Næsten alle børn og unge kender og benytter Facebook og Google dagligt. Her får de historien bag de to store brands i korte træk suppleret med illustrationer, citater, grafer, fakta, ideark til produktudvikling af Facebook-app/Googles næste produkt samt en SWOT-analyse hertil og en hurtig test af, om man er egnet til ansættelse i firmaet. Fagligt og spændende, ja, men også poppet og rodet sat op. Det er ikke en bog, man læser fra ende til anden, men mere en bog man surfer rundt i. Hvilket passer fint til begge bøgers faglige univers.

Jeg har ikke kendskab til tilsvarende udgivelser for målgruppen om Facebook og Google. Men Computerspil, 2007, i serien De store fagbøger er en udgivelse, som også kan fange målgruppens interesse.

To spændende emner, som der findes meget lidt litteratur for børn og unge om og som efterspørges tit på skolebiblioteket. Bøgerne giver et indblik i historien bag succeserne uden dog at være stor litteratur.Informationer og udgaver