Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gorgonhunden Kaymon


Beskrivelse


Helten Tom skal befri et af Avantias gode monstre, sneuhyret Nanook. Derfor må han kæmpe mod monsterhunden, Kaymon. Når den angribes, deler den sig til tre glubske hunde. Kan Tom besejre dem alle?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2010

af

af

Else Lerche

d. 4. okt. 2010

Den letlæste bog er bind 16 i fantasy-serien Monsterjagten. De mange, der følger Tom på hans jagt på monstre, vil spændt læse bindet. Det kan læses fra 9 år og af lidt ældre børn, der har svært ved at læse.

Helten Tom og hans ledsager Elenna er i den onde troldmand Malvels rige, Gorgonia, denne gang for at befri et af Avantias gode monstre, sneuhyret Nanook. Inden han kan befri Nanook, må han i livstruende kampe kæmpe mod monsterhunden, Kaymon, der, når den angribes, deler sig til tre glubske hunde. Takket være Toms snilde, magiske kræfter og støtten fra Elenna, lykkes det at tage livet af Kaymon, så Tom i næste bind kan fortsætte jagten. Handlingen er spændende og episodefyldt, men uden dybde. Teksten er skrevet i et enkelt, letlæst sprog i korte sætninger og i megen dialog. De s/h stregtegninger gør sammen med den åbne sats bogen indbydende. Forsiden er i stil med de forrige binds, bagsideteksten er en optakt til bogens jagt. Bindet kan læses selvstændigt, men fungerer bedst læst i rækkefølge.

Der er efterhånden en del letlæselige fantasy-serier, fx Den skjulte nøgle, Den blå amulet og Safirens forbandelse. Disse serier har en mere nuanceret handling og bedre illustrationer. I Sneuhyret Nanook, 2008 kæmper Tom mod Nanook.

Bogen er bygget over en skabelon, der er kendt fra de andre titler i serien. Mange læsere vil føle sig trygge ved det genkendelige og forudsigelige, blandet med spændingen i det nye plot.