Bøger / faglitteratur / kogebøger

Gorms gryder


Beskrivelse


Kogebog inddelt efter årets måneder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 28. nov. 2011

Den unge bornholmske kok er kendt for sin optræden i TV2's "Go'morgen Danmark". Hans kogebog viser en legende og uhøjtidelig tilgang til madlavning, og den vil inspirere alle med interesse for at prøve nye, overkommelige retter til hverdag eller festlige lejligheder.

Gorm Wisweh er en fremadstormende kok, der begyndte med pizzaer, og hans første kogebog fra 2009 er da også Pizza. Nu er han manden bag to restauranter, i det centrale København og én på Strandvejen. Kogebogen er opdelt efter årstiderne med 4-6 opskrifter til hver måned. Retterne er inspireret af det nordiske og det italienske køkken, og de er relativt enkle. Beskrivelserne er klare, men der lægges op til, at man selv arbejder med smagen. Bogen har et tiltalende layout med mange fotografier, et helsides i farver af alle færdige retter og en lang række sort/hvide stemningsbilleder af kokken i aktion, der kan virke overvældende i forhold til antallet af opskrifter. Jeg savner meget et register.

Det vrimler med kogebøger med danske kokkes yndlingsopskrifter. Mikkel Egelunds mad minder om denne ved at være kvalitetsmad, som bruger almindeligt forekommende ingredienser, og Mikkel Egelund er også kendt som tv-kok.

En inspirerende kogebog med opskrifter, der vil tiltale en bred kreds af danske amatørkokke.