Bøger / faglitteratur / bibliografier

Gotlands kirker : en guide


Beskrivelse


Samlet gennemgang af alle 92 kirker på Gotland.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2014

af

af

Kent Skov

d. 12. dec. 2014

Kirkerne på Gotland er en attraktion i sig selv. For kirkehistorisk interesserede er bogen en god guide til turen rundt på den svenske ø.

Bogen giver en samlet gennemgang af alle 92 kirker på Gotland. Gotland spillede en central rolle i middelalderen og opnåede stor velstand efter kristendommen kom til og fik en enestående koncentration af middelalderkunst og byggeri. Fattigdom i tiden efter bidrog til, at de fleste kirker med inventar er bevaret. Tidl. sognepræst Birte Andersen gennemgår hver kirke, byggestil, særpræg og detaljer. Beskrivelserne er ledsaget af fotos og skitser. Indledningsvis skriver hun også om perioden historisk set fra 1100-tallet og frem. Hun har også udgivet Marias hymne.

Bogen kan fungere fint som en guide til rundrejsen på Gotland; både som basisbog for den kirkeinteresserede og som supplement til guides om de øvrige attraktioner Gotland byder på. Bogen fremtræder i pænt udstyr med udmærkede farvefotos, Dog er nogle gengivet for små, så det er svært at se detaljer. Også det ledsagende oversigtskort over alle kirkernes placering på øen i en gnidret stregtegning gengives så småt, at man ikke kan se de enkelte kirkers navne. Ellers en udmærket bog om emnet.

Der findes beskrivelser af enkeltkirker og detaljer i bøger, artikler og guides, men ikke samlet som denne i bog.


Kristeligt dagblad

d. 7. jan. 2015

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 7. jan. 2015


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 19 (2015)

af

af

Sten Hartung

Årg. 105, nr. 19 (2015)